Här är de bästa tipsen för jobbyte och lyckat samarbete på distans

Pandemin ändrade allting och ingenting kommer att bli som förr, kan man lugnt konstatera.
För oss som utvecklar en innovativ lösning för distansvård, har Covid-19-pandemin betytt ett genombrott. Efterfrågan på digitala verktyg för att ta hand om patienter på distans har under pandemin vuxit enormt.

Cross har ökat sin personalstyrka med 25% under pandemin.
Det har varit rekryteringar för seniora tjänster inom mjukvaruutveckling och test, men även inom sälj.

– Utmaningen att arbeta på distans som bolag under en tid med extremt täta leveranser har fungerat över förväntan. Vi fungerar bra som lag, vi stöttar och har tät kontakt med varandra och använder fungerande digitala verktyg, berättar Thomas Bergqwist, vd för Cross.

Egenmonitorering vid kronisk sjukdom eller andra tillstånd som kräver uppföljning är inga engångsföreteelser som har dykt upp under pandemin. Det är vårdformer som har testats länge, och nu finns viljan och ett brådskande behov att skala upp. Det har gjort att arbetsbelastningen för de anställda har ökat och samtidigt har Cross som bolag behövt ställa om helt och hållet till distansarbete sedan mars 2020 p.g.a. Covid-19.

Mats Jacobsson bytte jobb mitt under pandemin och började på Cross för några månader sen. Han tvekade inte över att byta arbetsplats under den rådande pandemin.

– Jag känner många som har bytt jobb under pandemin och kände mig stärkt av det. Det är förstås lite tråkigt att man inte kan träffa sina nya kollegor. I själva jobbvardagen är mycket bekant sedan tidigare, såsom processer, programmeringsspråk, utvecklingsmiljöer och andra teknologier, annars hade det kanske kunnat bli för mycket nytt.

Mats Jacobsson är ansvarig för att bygga upp testverksamheten på Cross med fokus på automatiserade tester. Han har lång yrkeserfarenhet och bred kunskap inom området, vilket har underlättat att hantera den förändrade situationen.

– Kollegorna har varit omhändertagande, alla hjälper till och svarar på frågor. Det har varit lätt att få kontakt med folk, dessutom har jag en kontaktperson på Cross som jag alltid kan fråga om jag undrar över någonting, berättar Mats som är nyanställd på Cross och har träffat de flesta kollegorna enbart digitalt.

Våra tips för ett lyckat internt samarbete på distans:

• Att alltid stötta varandra och att vara nästan för snäll till varandra
• Att vara prestigelös och prata med alla i teamet oavsett roll
• Att ge varandra ett stort mått frihet
• Korta dagliga möten med hela teamet, där alla talar och där allas röster hörs
• Fungerande digitala verktyg som funkar för teamet
• Att arbeta tätt ihop med varandra
• Att knyta sociala band

Vi söker just nu seniora utvecklare och en project quality engineer, kolla in våra tjänster eller skicka en spontanansökan!

Text:
Cross Technology Solutions,
cathrin.jung@cross-solutions.com
Foto: Unsplash

Boka demo